Babystartpakket

door | 04 aug, 2017

Gratis babystartpakket

Veel tienermeiden die zwanger zijn zullen rondom 1 vraag veel stress ervaren: ‘Hoe ga ik dit financieel gezien doen?’ Misschien heb je een bijbaan naast je school, misschien niet eens. Feit is dat een baby, hoe klein ook, enorm veel spullen nodig heeft. Kleertjes, luiers, een bedje om in te slapen: noem maar op! Als tienermoeder is het een stuk lastiger om al die spullen te verzamelen. Om de kindjes van ouders die het financieel niet breed hebben een goede start te kunnen geven bestaat er het babystartpakket van Stichting Babyspullen.

Wanneer kom je in aanmerking voor het babystartpakket?

Je komt in aanmerking voor het pakket wanneer je op of onder de armoedegrens leeft of wanneer je bijvoorbeeld staat ingeschreven bij de voedselbank. Ook kan een verloskundige of kraamzorgorganisatie deze babystarterspakketten bestellen. Je krijgt het pakket gratis en vergoedt alleen € 6,95 aan verzendkosten. Zelf aanvragen kan niet, de zorg- of hulpverlener gebruikt een verwijsbrief om een aanvraag te doen. Denk jij dat je recht hebt op zo’n pakket? Kaart het dan zeker aan bij bijvoorbeeld de verloskundige!

Wat zit er in het pakket?

Er zijn twee soorten pakketten: een voor de eerste maanden waarin kleding tot en met maat 68 zit en er is een pakket waar kleding inzit tot en met maat 98. Dit betekent dat je tot je kindje twee jaar oud is, voorzien bent van kleding. De dozen zijn namelijk vooral met kleding gevuld, maar er zitten ook verzorgingsproducten, beddengoed en speelgoed in. Je kan zelfs kiezen voor een jongens- of meisjespakket! Wanneer je een tweeling verwacht kun je voor beide kindjes een eigen pakket ontvangen. Wil je weten wat er precies inzit? Via deze link vind je een overzicht!

1 op de 9 kinderen groeit op in armoede

In 2016 zijn er 2244 pakketten verstrekt door stichting Babyspullen. Niet alleen aan tienermoeders, aan alle ouders die het financieel zwaar hebben. 1 op de 9 kinderen groeit op in armoede. Dat zijn dus bijna 20.000 kinderen in Nederland die niet kunnen worden voorzien in de basisbehoeften. Stichting Babyspullen werkt samen met 800 professionele instanties waardoor de spullen op de juiste plek terechtkomen.

Ik wil helpen!

Heb je geen hulp nodig maar wil je andere jonge moeders helpen? Met een kleine donatie of door het doneren van babyspullen kan dit! Er zijn een heleboel inzamelpunten, kijk hier of er ook een punt bij jou in de buurt is. Opsturen kan natuurlijk ook. Alle ‘kleine’ babyspullen zoals kleertjes, kruiken en beddengoed zijn meer dan welkom wanneer ze nog een tweede ronde meekunnen!

Uit Emma’s boek: Tienermoeder van Zoë

‘Kan ik dan ook blijven uitgaan en heb ik dan wel genoeg geld? En kan ik dan ook sparen?’ Het lijkt mij totaal onmogelijk. Ik heb niet eens stilgestaan bij de mogelijkheid. Zoiets als een kind met een baby kan toch helemaal niet? ‘Je leven gaat zeker veranderen, maar je kunt zeker nog uitgaan. Al verdien je slechts honderd euro en draag je daarvan tien euro bij aan de kosten. Het gaat om het idee. Weet dat ik er voor je ben, om je te helpen.’

Volg ons ook op social media

Eemnes
06-39636961
info@voortienermoeders.nl
BTW-nummer: NL167259301B01
Kvk-nummer: 67924425
Fiscaal nummer (RSIN): 857228158

© voor tienerMoeders 2023 | Disclaimer | Privacyverklaring