Over ons

Stichting voortienerMoeders
Onze missieHoogtepunten
Sinds 2016

 

Helpen wij tienermoeders

Emma van den Brand
Onze geschiedenis

 

Emma van den Brand, oprichter en bestuurder Stichting voor tienerMoeders, was zelf 15 toen zij moeder werd. Zij merkte wat het belang is van kansen krijgen, aanpakken en zich verder ontwikkelen door opleiding en werkervaring. Deze kansen gunt zij elke tienermoeder.
Ook mistte zij het contact met andere jonge moeders en zorgden de reacties van de buitenwereld voor een flinke portie bewijsdrang.

In 2016 schreef Emma een boek met haar persoonlijke ervaringen: tienerMoeder van Zoë. Dit boek biedt tienermoeders steun en is voor iedereen die een inkijk wil in het leven van een tienermoeder.

Mijn verhaal in

 

tienermoeder van Zoë

tienerMoeders geholpen

vrijwilligers

Ondersteunende organisaties

donateurs

Waarom helpen

Onze missie

Jaarlijks worden er zo’n 1500 tieners voor het eerst moeder. Deze jonge moeders hebben vaak geen makkelijke start. Vaker hebben ze nog geen startkwalificatie, huisvesting, financiële  middelen of sociaal vangnet. Dat is ingewikkeld. Dingen die vanzelfsprekend lijken, zijn dat allerminst.

Wij vinden dat iedereen gelijke kansen verdient. Samen kunnen we hen én hun kinderen helpen een fijne toekomst tegemoet gaan.

Wij zijn een kleine, jonge stichting en helpen tienermoeders met hun toekomst én we brengen ze samen. Als Stichting springen we in op de behoefte vanuit de tienermoeders waar deze nog niet vervuld wordt.

De stichting in actie

Hoogtepunten

Eerste landelijke dag voor tienerMoeders

Als je tiener en moeder bent, bouw je tegelijkertijd je leven op én zorg je voor je kind. Je hebt weinig tijd voor jezelf. Vaak heb je minder middelen en legt de buitenwereld druk op. En dan zijn er ook vaak die onterechte veroordelingen… Daarom organiseerden wij deze Dag voor tienerMoeders.

Boek - tienerMoeder van Zoë
Lancering community SamenvoorElkaar

Kom in contact met andere tienermoeders bij jou in de buurt of met dezelfde achtergrond. In de community zie je op een landkaart in één oogopslag welke tienermoeders, vrijwilligers, donateurs en organisaties er bij jou in de buurt zijn. En wat zij vragen of bieden.

Of bied vrijwillig hulp als ervaren tienermoeder. Er zijn binnen de community al veel tienermoeders van vroeger actief die tienermoeders van vandaag helpen.

Helpen maakt happy!

1ste prijs ING Nederland Fonds

De stichting voor tienerMoeders kreeg massaal stemmen en behaalde bij ING Nederland Fonds daarmee de nummer 1 positie – en won daarmee de prijs van EUR 5.000!Hoofprijs ING Nederland Fonds

Team

Onze vrijwilligers

In onze community SamenvoorElkaar vind je nog veel meer vrijwilligers

Marit Fidom

Allround ondersteuning

Waarom ben ik vrijwilliger?

Marit Fidom (22) werd 4 jaar geleden moeder van Cato. Als jonge moeder helpt zij graag andere jonge moeders op weg. Haar creativiteit komt daarbij goed van pas!

Kledingpakketten maken, coordinatie, hulp op maat: Marit helpt mee!

Matanja Euser

Beheerder community

Waarom ben ik vrijwilliger?

Mathanja (20) en werd op haar 18e moeder van Julia.

"Omdat ik weet hoe lastig het af en toe kan zijn als tienermoeder, help ik graag als vrijwilliger en beheer ik nu de community. Ik vind het super leuk om hierbij te helpen!"

Andrea Noordermeer

Social media expert

Waarom ben ik vrijwilliger?

Adrea (26) is een echte online marketeer en maakt de leukste posts! Ze helpt ons vanuit MAYFORCE.

"De oprichtster van MAYFORCE werd ook jong moeder. Ons hart gaat uit naar jonge moeders. We dragen met liefde iets bij!"

Sander Terstegen

CTO (chef website)

Waarom ben ik vrijwilliger?

Sander (38), product manager UC, woont samen met Emma, tienermoeder en oprichter stichting. Van dichtij hoort en ziet hij wat tienermoeder zijn betekent(de).

"Ik ontwikkel en onderhoud de site. Dat vind ik zinvol en leuk!"

Ook helpen?

Word vrijwilliger of doneer

Word vrijwilliger

Ben jij ambassadeur van de stichting en verplaats jij je als geen ander in tienermoeders? Of beter nog: werd je zelf jong moeder?

In onze community geef je aan welke hulp je biedt aan jonge moeders. Of help jij liever structureel een paar uur per week achter de schermen?

Doneren

Sponsor een tienermoeder en ontvang een Empower certificaat . Of doneer rechtstreeks aan de stichting en help mee met ons voortbestaan.

Wij bestaan zelfstandig, zonder enige overheidssubsidie en zijn volledig afhankelijk van donaties.

raad van toezicht

Achter de schermen

Yvonne Karman

Sinds 2017 lid Raad van Toezicht

Raad van Toezicht lid

Yvonne (36) is moeder van twee kinderen en werkt als Usability Designer bij Simacan. Daarnaast heeft zij veel ervaring als communicatieadviseur.

Antoin Bakelaar

Sinds 2017 lid Raad van Toezicht

lid Raad van Toezicht

Antoin (39) is vader van 2 kinderen. Als ondernemende sales man richtte hij Zanemoon op waar hij tevens directeur van is. Hij heeft jarenlange ervaring op commercieel en management gebied.

Jeroen van den Berg

Sinds 2021 lid Raad van Toezicht

Lid Raad van Toezicht

Jeroen (48) is vader van vier kinderen en Finance Director a.i. bij BV Cyclotron VU. Hij heeft zijn eigen administratiekantoor Amountz en jarenlange ervaring op het gebied van finance en project management. Ook is hij Penningmeester en lid hoofdbestuur van de Nederlandse boksbond.

Volg ons ook op social media

Eemnes
06-39636961
info@voortienermoeders.nl
BTW-nummer: NL167259301B01
Kvk-nummer: 67924425
Fiscaal nummer (RSIN): 857228158

© voor tienerMoeders 2023 | Disclaimer | Privacyverklaring