werkgevers – Wat kost het je

WAT KOST HET JE?

Je bijdrage is afhankelijk van de contractvorm die je kiest.

Subsidie of premiekorting?

Voor de volgende werk-leer trajecten ontvang je als werkgever subsidie:
Vmbo – MBO – HBO

Daarbij geldt een maximum subsidie van € 2.700 per lerende tienermoeder per studiejaar waarbij je als werkgever minimaal 40 weken begeleiding verzorgt.

Premiekorting ontvang je bijvoorbeeld als een tienermoeder in 2017 bij jou in dienst komt en het wettelijk minimumloon of net iets meer verdient. Je ontvang dan het lage-inkomensvoordeel (LIV). Dit voordeel aan premiekorting kan oplopen tot € 2.000 per werkende tienermoeder per jaar.

Meer informatie over mogelijke subsidies en premiekortingen?
Subsidies
Premiekortingen
TienerMoeder van Zoë

Zwanger en vijftien
Als Emma elf is, scheiden haar ouders. Ze pendelt heen en weer tussen haar vader en moeder die allebei kort na hun scheiding al met nieuwe liefdes voor de dag komen. Een tijd van onveiligheid zorgt ervoor dat Emma afleiding zoekt bij haar vrienden én in een korte relatie. Totdat de telefoon gaat: ‘Er is iets misgegaan met het condoom, Emma!’ De woorden dreunen. Emma doet een zwangerschapstest. Gelukkig, niet zwanger! Maar als ze de twee daaropvolgende maanden niet ongesteld wordt, neemt haar ongerustheid toe. Samen met een vriendin bezoekt ze haar huisarts zonder dat haar moeder het weet, en dan blijkt het tegendeel waar te zijn. Een boek over de belevingswereld van een vijftienjarige tienermoeder.

Top