Toekomst voor tienermoeders

TOEKOMST VOOR TIENERMOEDERS

Wil jij als werkgever maatschappelijk verantwoord ondernemen? Maak kennis met tienermoeders en bied hen een toekomst, bied hen werk.

WELK CONTRACT KUN JE AANBIEDEN?

Niet iedere tienermoeder heeft al een startkwalificatie op zak, dat maakt het vinden van werk lastiger. En dat terwijl ze dat juist zo nodig hebben. Denk bijvoorbeeld aan meisjes die net als Emma, initiatiefnemer voor tienerMoeders, zwanger raken en nog niet klaar zijn met de havo. Nog niet gestart zijn aan hun vervolgopleiding of er middenin zitten.

Denk ook aan tienermoeders die de eerste tijd fulltime zorgden voor hun kind omdat het niet anders kon. Het terugkeren in de maatschappij helpt hen ook een toekomst op te bouwen.

Voor deze tienermoeders maak jij als werkgever het verschil. Met werk, opleiding, of allebei.
TienerMoeder van Zoë

Zwanger en vijftien
Als Emma elf is, scheiden haar ouders. Ze pendelt heen en weer tussen haar vader en moeder die allebei kort na hun scheiding al met nieuwe liefdes voor de dag komen. Een tijd van onveiligheid zorgt ervoor dat Emma afleiding zoekt bij haar vrienden én in een korte relatie. Totdat de telefoon gaat: ‘Er is iets misgegaan met het condoom, Emma!’ De woorden dreunen. Emma doet een zwangerschapstest. Gelukkig, niet zwanger! Maar als ze de twee daaropvolgende maanden niet ongesteld wordt, neemt haar ongerustheid toe. Samen met een vriendin bezoekt ze haar huisarts zonder dat haar moeder het weet, en dan blijkt het tegendeel waar te zijn. Een boek over de belevingswereld van een vijftienjarige tienermoeder.

Top