Tienermoeders aan het werk

TIENERMOEDERS AAN HET WERK

Vertel wat je zoekt en voor tienerMoeders helpt je aan een enthousiaste tienermoeder.

Een aantal tienermoeders heeft nog geen startkwalificatie. Dat is een havo-, vwo-, of mbo-diploma, niveau 2, 3 of 4.
Je kunt deze tienermoeders een werk- leerplek aanbieden. Heb je geen mogelijkheid voor een werk- leerplek? Dan bied je een werkplek aan.

TOT WAAR LOOPT JE VERANTWOORDELIJKHEID?

Je hebt drie keuzes:

1Werk- leerplek | Inclusief payrolling

voor tienerMoeders regelt de verloning voor jou. De tienermoeder komt in dienst bij voor tienerMoeders en voor tienerMoeders draagt het juridisch werkgeverschap. Wel zo makkelijk.

2Werk- leerplek | In dienst bij werkgever

Je gaat een werk- leerovereenkomst aan met de tienermoeder en desbetreffende school. De tienermoeder komt bij jou in dienst.

3Werkplek | Uitzenden of detacheren

Of je de tienermoeder tijdelijk in wilt zetten voor een nog onbekende duur (uitzenden) of voor een bepaalde duur (detacheren), het is allebei mogelijk. voor tienerMoeders regelt de verloning voor jou. De tienermoeder komt in dienst bij voor tienerMoeders en voor tienerMoeders draagt het juridisch werkgeverschap. Wel zo makkelijk.
TienerMoeder van Zoë

Zwanger en vijftien
Als Emma elf is, scheiden haar ouders. Ze pendelt heen en weer tussen haar vader en moeder die allebei kort na hun scheiding al met nieuwe liefdes voor de dag komen. Een tijd van onveiligheid zorgt ervoor dat Emma afleiding zoekt bij haar vrienden én in een korte relatie. Totdat de telefoon gaat: ‘Er is iets misgegaan met het condoom, Emma!’ De woorden dreunen. Emma doet een zwangerschapstest. Gelukkig, niet zwanger! Maar als ze de twee daaropvolgende maanden niet ongesteld wordt, neemt haar ongerustheid toe. Samen met een vriendin bezoekt ze haar huisarts zonder dat haar moeder het weet, en dan blijkt het tegendeel waar te zijn. Een boek over de belevingswereld van een vijftienjarige tienermoeder.

Volg ons ook op social media!

Top