Over

Over stichting voor tienerMoeders

Emma van den Brand, bestuurder Stichting voor tienerMoeders, was zelf 15 toen zij moeder werd. Zij merkte wat het belang is van kansen krijgen op het gebied van opleiding en werkervaring. Deze kansen wil zij andere tienermoeders ook bieden.
Daarnaast heeft zij een aantal dingen gemist tijdens haar tienermoederschap, zo had zij zelf geen contact met andere tienermoeders en vond zij de reacties van de buitenwereld vervelend. De Stichting voor tienerMoeders maakt zich hard voor contact tussen tienermoeders onderling en een positief beeld over tienermoeders.

In 2016 schreef Emma een boek met haar persoonlijke ervaringen: tienerMoeder van Zoë. Dit boek is uitgegeven voor tienermoeders om hen daarmee steun te bieden en voor iedereen die geïnteresseerd is in het leven van een tienermoeder om zo te zorgen dat er meer begrip komt.

Stichting voor tienerMoeders en haar bestuur

Stichting voor tienerMoeders is opgericht in 2017. RSIN/fiscaal nummer 857228158.

De stichting bestaat uit een bestuurder en een Raad van Toezicht:

Bestuurder
E.C. van den Brand

Raad van Toezicht leden
H.R. de Groot
Y. Torres Karman
J.J.P. Bakelaar

Beleidsplan

Het beleidsplan van de stichting kun je hier lezen.
TienerMoeder van Zoë

Zwanger en vijftien
Als Emma elf is, scheiden haar ouders. Ze pendelt heen en weer tussen haar vader en moeder die allebei kort na hun scheiding al met nieuwe liefdes voor de dag komen. Een tijd van onveiligheid zorgt ervoor dat Emma afleiding zoekt bij haar vrienden én in een korte relatie. Totdat de telefoon gaat: ‘Er is iets misgegaan met het condoom, Emma!’ De woorden dreunen. Emma doet een zwangerschapstest. Gelukkig, niet zwanger! Maar als ze de twee daaropvolgende maanden niet ongesteld wordt, neemt haar ongerustheid toe. Samen met een vriendin bezoekt ze haar huisarts zonder dat haar moeder het weet, en dan blijkt het tegendeel waar te zijn. Een boek over de belevingswereld van een vijftienjarige tienermoeder.

Top