Interview met pijnlijk herkenbare woorden | voor tienerMoeders ♥ | Little Bum

door | 28 mrt, 2017

Het interview met pijnlijk herkenbare woorden. #voortienerMoeders #LittleBum

L – Emma, op haar 15e moeder (nu 31)
R – Alicia, op haar 19e moeder (nu 21)

Interview Emma | voor tienerMoeders ♥ | Little Bum

Omdat ik, Alicia, 19 was toen ik beviel van Mila hoor ik nog net bij het clubje tienermoeders. Een clubje met een nogal (onterechte) negatieve lading. Ook Emma van den Brand hoort bij dat clubje. Ze was 15 toen ze moeder werd. Hoewel het voor haar al eventjes geleden is (sorry Emma, iets met aan de andere kant van de generatiekloof zitten haha) is zij ook een echte, trotse tienermoeder. Om andere jonge vrouwen te helpen bouwen aan hun toekomst begon zij ‘voor tienerMoeders’. Ook bracht zij recent haar boek ‘tienerMoeder van Zoë’ uit.

Voordat ik haar boek las, wist ik al dat ik deze inspirerende vrouw wilde interviewen. Ik trok de stoute schoenen aan en stuurde haar een PB via Facebook. We spraken af dat ik het boek zou lezen en we dan zouden meeten. Ik wist nog niet precies waar ik de tijd vandaan ging halen om een heel boek uit te lezen, dreumesen kiezen namelijk soms ineens ervoor om niet te gaan slapen. Maar, alsof de goden mij een plezier wilden doen, kwam het boek binnen en ging Mila zonder zeuren, miepen of gepiep haar bed in en ze bleef lekker slapen. Mooi! Ik installeerde me op de bank en begon aan het boek. Shit hee, bladzijde 1 en ik zit al te janken. Geloof het of niet, zo heb ik het grootste gedeelte van het boek gelezen. Huilend dus.

Het was zo pijnlijk herkenbaar geschreven. Zo puur en echt. Alle emoties staan er rauw in, gewoon zoals het was. Ik herkende mijzelf in Emma, in hoe zij zich voelde. Ondanks het feit dat onze achtergrond verhalen enorm verschillen heb ik dezelfde emoties ervaren. Het boek was dan ook binnen 1 avond uit.

Het interview met pijnlijk herkenbare woorden.

Lichtelijk gespannen (dit was mijn eerste interview EVER!) zat ik op Emma te wachten in een tentje in Utrecht. Een jonge vrouw kwam binnenwandelen. Toch gek, als je haar ziet lopen verwacht je totaal niet dat ze een dochter van 16 heeft. De eerlijkheid waarmee het boek geschreven is en het optimisme dat ze “uitstraalt” in haar boek was ook in het echt meteen aanwezig. We hebben misschien wel anderhalf uur gekletst voordat ik aan mijn vragen begon. Daarvoor bespraken we ons leven, stelden we elkaar vragen en raakte Emma mij enorm met haar woorden.
Haar woorden raakten mij enorm omdat ze herkenbaar waren. Ik vroeg me dan ook af of zij veel vriendinnen kwijtraakte toen ze zwanger bleek. Een van de dingen waarover ik me echt wel zorgen kon maken tijdens mijn zwangerschap. Daarover zegt Emma dat een aantal goede vriendinnen bleven. Sommige vriendinnen raakte zij kwijt, soms ook omdat ze er zelf minder energie instopte. “De verschillen werden goed duidelijk.”

Over loslaten, bewustwording en eerlijk gesproken…

Emma vertelt over loslaten, bewustwording en haar ervaring. Lees het volledige interview op Little Bum. Alicia is zelf op haar 19e moeder geworden en heeft een blog voor jonge moeders.

Volg ons ook op social media

Eemnes
06-39636961
info@voortienermoeders.nl
BTW-nummer: NL167259301B01
Kvk-nummer: 67924425
Fiscaal nummer (RSIN): 857228158

© voor tienerMoeders 2023 | Disclaimer | Privacyverklaring