Wij helpen

Hulp bij aanvragen
BabystartpakkettenSport & Cultuur
VRAAG AAN

Babystartpakket

Veelgestelde vragen
Voor wie zijn de babystart pakketten?

De babystartpakketten zijn bestemd voor (aanstaande) jonge moeders die het financieel moeilijk hebben. Het gaat om jonge moeders die op of onder de armoedegrens leven.

Hoe vraag ik een babystartpekket aan?

Je vraagt een babystartpakket door het online formulier in te vullen. Vink daarbij de keuze aan welk pakket je wenst te ontvangen.

 

Hoe verloopt het aanmeldproces?

Wij controleren jouw aanvraag. Soms nemen we nog contact met je op om jouw situatie beter in kaart te brengen.

Als jouw aanvraag compleet is en jij het pakket goed kunt gebruiken, melden we jou aan bij Stichting Babyspullen. Stichting babyspullen vraagt jouw toestemming om jouw persoonlijke gegevens te mogen verwerken. Daarna dienen wij de aanvraag in.

Stichting babyspullen beoordeelt de aanvraag en keurt deze goed of af.

Wanneer kan ik de babystartpakketten aanvragen?

Babystartpakket 1 wordt aangevraagd tijdens de zwangerschap. Dit kan vanaf 20 weken zwangerschap.

Babystartpakket 2 kan worden aangevraagd tot op het moment dat het kindje kledingmaat 62/68 draagt. Omdat het de bedoeling is dat de pakketten volledig gebruikt worden, kan het pakket niet meer worden aangevraagd als het kindje al een grotere kledingmaat draagt.

Ik ben nog geen 20 weken zwanger, maar wil mij graag al inschrijven

Helaas is het even wachten totdat je 20 weken zwanger bent. Er zijn genoeg pakketten, dus maak je geen zorgen. Plaats je alvast een reminder in je telefoon, zodat je er op tijd aan denkt?

Wanneer en hoe ontvang ik het babystartpakket?

Een pakket kun je na toekenning gratis bij Stichting Babyspullen ophalen in Heerhugowaard. Dit gebeurt op afspraak. Je kunt er ook voor kiezen om het pakket per post naar je huisadres te laten sturen. Voor het verzenden van een pakket moeten ze helaas wel kosten in rekening brengen. Deze kosten zijn € 6,95 per pakket.

Stichting Babyspullen werkt samen met een aantal gemeenten. Woon je in deze gemeenten? Dan betaalt de gemeente de verzendkosten voor jou.

VRAAG AAN

Financiële ondersteuning kind voor sport & cultuur

Mogelijk gemaakt door onze partner Jeugdfonds Sport & Cultuur.
Veelgestelde vragen
Voor wie is de financiële ondersteuning sport & cultuur?

De financiële ondersteuning sport & cultuur is voor ouders (in dit geval jonge moeders) die langdurig weinig inkomen hebben.

Het is enorm belangrijk voor kinderen om mee te kunnen doen. Ze maken nieuwe vrienden, doen vaardigheden op, hebben plezier en meer zelfvertrouwen.

Hoe vraag ik financiële hulp aan?

Je vraagt financiële hulp aan door het online formulier in te vullen. Vink daarbij de keuze aan welk pakket je wenst te ontvangen. Vergeet ook niet de ouderkaart in te vullen en mee te sturen.

Hoe verloopt het aanmeldproces?

1. Stichting voor tienerMoeders beoordeelt jouw aanvraag voor een bijdrage. We nemen contact op om jouw situatie goed in kaart te brengen.

2. Stichting voor tienerMoeders dient, in overleg met jou, een aanvraag in bij Jeugdfonds sport & cultuur.

3. Je hoort binnen 3 weken of de aanvraag goedgekeurd is.

4. Na goedkeuring kun je je kind aanmelden bij de sportclub, dansschool of andere organisatie waar je kind op les wil.

5. Jeugdfonds sport & cultuur betaalt de contributie of het lesgeld direct aan de sportclub/lesgever. Je ontvangt zelf geen geld.

Om welke financiële ondersteuning gaat het?

Jeugdfonds Sport & Cultuur betaalt voor kinderen en jongeren tussen de 0 en 18 jaar de contributie of het lesgeld en eventueel de spullen zoals sportkleding, dansschoenen of de huur van een instrument.

Volg ons ook op social media

Eemnes
06-39636961
info@voortienermoeders.nl
BTW-nummer: NL167259301B01
Kvk-nummer: 67924425
Fiscaal nummer (RSIN): 857228158

© voor tienerMoeders 2023 | Disclaimer | Privacyverklaring